Raaka-aineet on tärkeet et saadaa hyvät mätöt aikasiks. Ekaks lähetää ettii kaupungin parast lihatiskii, jost napataa messii kaikist freesein ja vähärasvasin kana. Tietty on tärkeet vähä kattoo tarjontaa. Jos löytyy vaa jotai jämäpaloi ni vaihtaa sit vaa suosiol tiskii. Tällee master cheffinä ite suosin iha marinoimatont settii. Saa sit oman maun mukaa maustaa. Valmiiks lämpätyt ja kypsytetyt kanat kandee jättää hyllyy. Tiedä vaik liha ois jo pilalla ja saa jotai tautei.
Seuraavaks ku on kana saatu messii ni aletaa miettii marinaadii. Tää on sit aika mieltymyksist kii, mut suosittelen jollai marinoimaa sitä lihaa kuitenki. Niinku varmaa kaikki tietääki ni marinointi vie vähä aikaa et saa kanast sopivaa. Muistakaa kuitenki hyvät ihmiset et liia kauan marinoituna siit tulee kelvotonta. Kaiken a ja o on siis löytää sielt naturellin ja ylimarinoidun välilt oikee suhde. Kokemuksella löytyy optimipiste.
Nyt ku on preppaukset tehty voidaa siirtyy kaikist kriittisimpää vaiheesee. Kanan pitää antaa lämmetä huoneenlämmös ihan jonku aikaa ni tulee parempaa paistaes. Vaik jengi kelaa et kuha vaa käristää kypsäks ni oikeesti tää lämppäys on tosi hienovarasta. Liial kuumuudel nesteet vaa katoo. Kana ei myöskää saa olla raakaa, koska sit se pitää dumppaa ku eihä sitä voi syödä.
Mä ite diggaan öljytä kanat ja vetästä kivat krispit pinnat kuumal pannul. Sit vähä vähentää lämpöö ja kypsentää loppuun. Voitto on taattu ja voi siirtyy pääasiaan eli syömiseen. Bon appétit!
![]() |
| Kana |

Dear Lima-Juho, kirjoituksestasi poiketen olen myös toisinaan kuullut kehuttavan valmiiksi marinoitua lihaa, sillä erityisesti keskustan lihatiskeissä saattaa säästää pitkän pennin valitsemalla hetivalmiin vaihtoehdon. Ketä tässä pitäisi uskoa?
VastaaPoistaKesää ajatellen olisi mukava myös tietää mitä marinadia suosittelisit amatöörille käytettäväksi esim. keskikypsän naudan tapauksessa.
Noi valmiiks marinoidut on ihan hyvii vaihtoehtoi silloi jos ei oo aikaa tai laadul ei oo niin välii. Mä kuitenki oon sitä mielt et laatuun kannattaa panostaa.
PoistaMediumi nauta on aika pro-meininkii jo. Yleensä itessään jo niin hyvää et pelkkä pippuri + suola kombo riittää aika pitkälle. En sinuna lähtis miettii viel näit ylemmän tason juttui, jätä meille ammattilaisille.
mikä on sun lempiruoka?
VastaaPoistaKana.
Poistamiten se sun nettideittailu on sujunu? rekisteröidy eliittikumppaniin!
VastaaPoistaEn oo viel uskaltautunu. Toi Eliittikumppani tuntu vähä kusetukselta. En vältsyy haluu maksaa nettideittailusta, jos se tarjonta on ihan sitä samaa ku muuallaki.
Poista